Топ-7 цікавих фактів про качок

Топ-7 цікавих фактів про качок

Качка – одна з найпопулярніших птахів у домашньому господарстві. Це вигідне вкладення грошей та сил. Домашні качки невибагливі у догляді та досить витривалі. Цінуються за м’ясну, яєчну продуктивність та пух. За посиланням https://tdazovcable.kiev.ua/poroda-kachok-mulard-vidguki-foto-i-rekomendaciї-po-viroshhuvannyu/ ви можете дізнатися про таку породу качок, як Мулард.

Незважаючи на те, що вирощування качок популярне вже досить давно, не всі птахівники добре знають особливості та багато фактів про цих птахів. У сьогоднішній статті ми поговоримо про 7 цікавих фактів про качок, які можуть здивувати навіть досвідченого птахівника.

1 факт: Небезпечні екскременти

У качиному посліді можуть бути мікроби, деякі з яких дуже шкідливі і небезпечні для людини. Мікроби викликають до 60 різних захворювань, найпопулярніші з них: кишкова паличка та сальмонела. Вони супроводжуються сильною діареєю та нудотою.

Є й небезпечніші захворювання, які можуть бути смертельними. Гістоплазмоз викликається грибком із сухого качиного посліду і має летальний кінець. Тому власникам качок потрібно бути обережними, щоб не заразитися при контакті з качиним послідом.

2 факт: Качині лапи не відчувають холоду

У холодний період качині лапи можуть не відчувати холоду. Качки спокійно пересуваються снігом і плавають у крижаному водоймі. А все тому, що в качиних лапах немає нервів і птах може обмежувати приплив крові до ніг, коли температура довкілля падає.

3 факт: Дивне оперення

Чи замислювалися ви, чому деякі види качок мають дуже барвисте оперення, в той час як інші виглядають тьмяніше?

Зазвичай яскраве забарвлення властиве самцям. Це необхідно для залучення самки під час шлюбного періоду та для відлякування конкурентів. Самки мають більш тьмяне оперення, це допомагає їм залишатися непоміченими під час висиджування яєць.

До того ж качине оперення повністю захищає птахів від намокання, завдяки високій щільності, спеціальному малюнку та воскоподібному покриттю. Пір’я залишається сухим навіть після тривалих занурень під воду.

 

Топ-7 цікавих фактів про качок

4 факт: Зір у качок краще, ніж у людей

Качки можуть бачити в повному кольорі, і через те, що очі розміщені з обох боків, вони можуть дивитися майже на 360-градусів навколо. А також вони можуть бачити в ультрафіолетовому світлі.

Качки мають третю повіку. Третя повіка використовується як підводні окуляри для покращення зору під час занурення під воду.

5 факт: Качки можуть спати з одним відкритим оком

Якщо качка не почувається в достатній безпеці, вона може спати з одним відкритим оком. Вони навчилися відключати одну половину свого мозку для неспання і залишати активною іншу для того, щоб спостерігати за довкіллям. У цьому вони схожі із дельфінами.

На повний сон качка занурюється, перебуваючи у безпечному місці чи серед великої групи своїх родичів.

6 факт: Шлункове каміння

Качки ковтають гостре каміння та гальку, які допомагають їм перемелювати риб’ячі кістки та тверду їжу. Так звані шлункові камені чи інакше гастроліти.

Так як качки мають відносно слабку зубну систему, вони збирають свій власний набір зубів у шлунку. Коли камені затупляються, вони їх відригують і збирають нові.

7 факт: Качки всеїдні

Качки їдять майже все, що знаходять. У їхній раціон входять трава, водні рослини, комахи, насіння, фрукти, риба, горіхи, ракоподібні та багато інших видів їжі. Цей корм складає їхній щоденний збалансований раціон.

Для домашнього розведення рекомендуємо використовувати готовий комбікорм, який містить усі елементи збалансованого живлення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *