Погано спите? Нюхайте валеріанку!

Погано спите? Нюхайте валеріанку!

Зараз такий час, що залишатися бадьорим та здоровим не так просто. В умовах нинішньої ситуації багато хто живе в режимі стресу. А стрес, як відомо, дуже негативно впливає на нашу імунну систему.

Як ви спите? Повноцінний сон дуже важливий здоров’ю.

Під час сну організм не просто відпочиває – він очищається від токсинів, відбувається регенерація клітин, виробляються необхідні гормони.

Часто буває так, що людині важко заснути. Начебто хочеться спати, але варто лягти – і в голову навперебій лізуть думки “а як…”, “а що якщо…”, “що робити…”. Як тут заснеш?

Навіть якщо і вдається заснути, то сон виходить неспокійний, раз у раз прокидаєшся. У результаті вранці встаєш із розбитою головою, поганим самопочуттям та настроєм.

Якщо вас ця доля не минула, пропонуємо простий спосіб, який допоможе вам швидко засинати та спати як немовля, міцно та солодко. Але ви також повинні пам’ятати що при частому застосуванні способу який ми вам надаємо нижче може бути передозування, щоб цього не трапилося прочитайте цю статтю https://b-i-g.com.ua/yakshho-bagato-vipiti-valerianki-simptomi-peredozuvannya/.

Але це ще не все. Спосіб, про який ми вам зараз розповімо, має на організм приголомшливе вплив:

  • зміцнює імунітет
  • відновлює нервову систему
  • знімає дратівливість та агресію
  • покращує пам’ять та розумовий процес
  • нормалізує тиск
  • покращує роботу серцево-судинної системи
  • нормалізує серцевий ритм
  • знімає спазми кровоносних судин
  • полегшує, а згодом і прибирає припливи у жінок у менопаузі
  • сприяє покращенню діяльності щитовидної залози
  • оздоровлює та омолоджує весь організм
  • і навіть покращує якість шкіри, волосся та нігтів

Погано спите? Нюхайте валеріанку!

Дослідження довели, що валеріана засвоюється набагато краще та швидше (у кілька разів) саме через дихальну систему, ніж через травну.

Якщо зі сном зовсім погано, то можна прийняти ще й усередину.

Як проводити процедуру:

Увага: для процедури необхідний спиртовий настій валеріани без домішок інших трав.

Все нове потрібно застосовувати поступово. Тому в перші дні робимо по 3 пробні вдихи кожної ніздрів. Процес відбувається безпосередньо перед сном.

Деякі радять нюхати валеріану прямо з пляшки. Але мені здалося це незручним. Я наливаю приблизно половину чайної ложки на ватяний диск, нюхаю з диска. Так пари валеріани не розсіюються, а надходять прямо в носові ходи.

Отже, в перші 2-3 дні робимо по 3 вдихи кожної ніздрі по черзі (одну заткнули, другий дихаємо і навпаки). Вдихи робимо повільні, плавні. Такий самий повільний видих. Згодом вдихи можна робити глибшими.

Після 2-3 днів можна додавати по 1 вдиху щодня. Таким чином, підбираємо для себе індивідуальну кількість вдихів. Я роблю по 10-15 вдихів кожної ніздрі. Це займає приблизно півтори-дві хвилини.

Нюхати валеріану можна місяць, два, три. Перші відчутні результати ви відчуєте вже за 3-5 днів.

Потім я йду вмиватися і лягаю спати. Засинаю миттєво, чого і вам бажаю!

Увага: настоянка валеріани може спричинити індивідуальні алергічні реакції. Перед прийомом рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *